donderdag 26 januari 2012

Planning nog onveranderd (helaas)

Tijdens mijn laatste gesprek in Maastricht (december 2011) was er nog geen planning bekend van de operatiekamercapaciteit maar op basis van eerdere ervaringen gaf de nurse pratitioner (Philip) aan dat het waarschijnlijk 4 maanden kon duren alvorens wij (Marieke en ik) aan de beurt zouden zijn. Eind april/begin mei dus.

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik deze week weer even contact gezocht met Philip om te vragen of er al iets meer bekend was. Hij vertelde dat de transplantaties van februari al ingepland zijn (3 stuks) en dat wij daarna nummer vijf op de lijst zijn. Ervan uitgaande dat er gemiddeld twee (soms drie) niertransplantaties per maand plaatsvinden in Maastricht betekent dat nog steeds dat we mogen verwachten eind april of begin mei aan de beurt te zijn. De enige kans dat het echt eerder gaat gebeuren is als er een geplande transplantatie uitvalt, dan zijn wij per direct oproepbaar. Helaas dus geen kortere wachttijd, maar wel fijn dat het per maand steeds concreter wordt.

Op 8 februari moet Marieke weer op controle bij haar nefroloog in Eindhoven. Hopelijk zijn haar waardes niet weer verslechterd en kan ze het nog even redden zonder nierdialyse. Op dit moment voelt ze zich (naar omstandigheden) nog redelijk goed, kan ze nog voldoende eten en naar het toilet, heeft ze nog geen jeuk en probeert ze iedere dag nog voldoende te bewegen (korte wandeling), maar hoe lang blijft dat nog zo? We kunnen niet meer doen dan afwachten en voor een controlfreak valt dat niet mee :-)

donderdag 5 januari 2012

Warme reacties op Facebook

Maandag 2 januari j.l. heb ik het volgende bericht geplaatst op facebook over mijn voorgenomen donatie met daarbij een link naar dit blog:

"‎2012 = nieuw jaar = goede voornemens? Voor mij dit jaar meer dan een voornemen: ik ga een nier doneren aan mijn zus! Voor wie hier meer over wil weten, kijk op mijn blog http://frank-nierdonatie.blogspot.com/ . Alle onderzoeken al achter de rug, alle lichten op groen. Nu alleen nog wachten op de operatiedatum (#wachtlijst). Erg spannend allemaal. Dit wordt hoe dan ook een heel bijzonder jaar voor mij/ons!"

Ik heb daar erg veel reacties op gehad, die allemaal even positief, warm en lief waren, dat doet me ontzettend goed. Het bevestigt me in mijn keuze en sterkt me voor de periode die komen gaat. Ik wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken hiervoor!!

Vandaag (5-1-2012) had ik een afspraak met mijn Divisiedirecteur (Diederik V.) en kon ik het hem ook vertellen. Ook hij reageerde erg positief, zoals verwacht :-). Fijn om te ervaren dat Sogeti zo'n sociaal bedrijf is dat je steunt en dat het waardeert dit je zo'n ingrijpende beslissing neemt. En natuurlijk ook fijn om te merken dat mijn directe collega's bereid zijn straks een stapje extra te zetten als ik er even niet ben. Bij voorbaat alvast bedankt daarvoor Annelie, Berry en Roel!